گیمینگ, لپ تاپ, لوازم جانبی

بهترین لپ تاپ گیمینگ gaming laptop

برخی از گیمرها علاقه خاصی به تجربه بازی‌های ویدیویی روی لپ تاپ‌ها دارند. حمل و نقل ساده این محصولات از مزایای اصلی این آن‌ها به حساب می‌آید که موجب شده افراد زیادی به دنبال خریدشان باشند. ما در این مقاله قصد داریمبهترین لپ تاپ گیمینگ2022 را به شما معرفی کنیم. پس در ادامه با راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ همراه تکنولایف باشید.

برای خرید یک لپ تاپ مخصوص بازی باید فاکتورهای مختلفی را مد نظر قرار دهیم و این موضوع گاهی برای کاربران دردسر ساز می‌شود و آن‌ها را سردرگم می‌کند. شاید اطلاعات کافی درباره انواع کارت گرافیک‌های لپ تاپ‌ها نداشته باشید و ندانید که آن‌ها چه عملکردی را ارائه می‌دهند. شاید برخی از شما اطلاعات کافی درباره نوع نمایشگری که به آن نیاز دارید، نداشته باشید. قابلیت‌هایی نظیر DLSS و Ray Tracing نیز گاهی در انتخاب‌های کاربران تاثیرگذار هستند. ما در این مقاله به تمامی سوالات شما در این زمینه‌ها و موضوعات وسیع‌تر پاسخ خواهیم داد تا بتوانید بهترین لپتاپ گیمینگ را ساده‌تر انتخاب کنید.

 

راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ: سیستم عامل

ما در این مقاله صرفا به نکات عمومیِ اجزای اصلی اشاره نمی‌کنیم، بلکه موارد دیگری که افراد به سادگی آن‌ها را فراموش می‌کنند نیز مورد بحث قرار می‌دهیم. در ادامه به شما کمک می‌کنیم که لپ تاپ گیمینگ مورد نظرتان را به راحتی انتخاب کنید.

سیستم عامل همیشه از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا به لطف آن است که ما تمام اقدامات‌مان را انجام می‌دهیم. قطعا خودتان می‌دانید که در این سال‌ها ویندوز همیشه سیستم عامل استاندارد برای تجربه بازی‌های ویدیویی بوده است و این مورد هنوز هم در سال 2022 صدق می‌کند. با این حال مک و لینوکس نیز کاربران خاص خود را دارند. در ادامه ما بهتر این موارد را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

ویندوز

این سیستم عامل در طول زمان تغییرات قابل توجهی را به خود دیده است. ویندوز 11 که همین چند وقت پیش توسط مایکروسافت (Microsoft) عرضه شد، کارایی بالایی دارد و بسیار سریع است. اگر می‌خواهید لپ تاپ‌تان از تمامی بازی‌های عرضه شده برای پی سی پشتیبانی کند و با آثار مختلف سازگاری داشته باشد، بهتر است به سراغ این سیستم عامل بروید.

 

ویندوز هر از چند گاهی به روز رسانی‌های خوبی دریافت می‌کند که همواری به بهتر شدن شرایط کمک می‌کند و تجربه کاربری جذاب‌تری را ارائه می‌دهد. قابلیت‌های شخصی‌سازی زیادی نیز در این سیستم عامل وجود دارد که دست شما را برای ایجاد تغییرات باز می‌گذارد. اگر گیمر هستید و لپ تاپ را صرفا برای تجربه بازی‌های ویدیویی می‌خواهید، باید ویندوز را انتخاب کنید.

لینوکس

لینوکس یک سیستم عامل واحد نیست، اما هسته‌ی اصلی بسیاری از سیستم عامل‌ها به حساب می‌آيد. این پلتفرم برای کسانی مناسب است که سادگی را ترجیح می‌دهند و می‌خواهند روی المان‌های مختلف قابلیت ایجاد تغییرات را داشته باشند. لینوکس تنها 3 درصد از مارکت را به خود اختصاص داده و به همین دلیل هم لپ تاپ‌های زیادی را نمی‌بینید که از این سیستم عامل استفاده کنند.

مک

سیستم عامل مک مخصوص (Apple) است که ظاهر ساده‌ای دارد و با این حال کاربران زیادی را به سمت خود کشانده است. البته گیمرها باید این نکته را مد نظر داشته باشند که برای تجربه بازی‌ها روی لپ تاپ‌های مک دست‌شان به اندازه محصولات دارای ویندوز باز نیست. در کل باید بدانید که قطعات به کار رفته روی مک‌ها برای تجربه بازی‌های ویدیویی طراحی نشده‌اند و در مجموع می‌توان گفت که این دستگاه‌ها مناسب گیم نیستند. گرچه بازی‌هایی نظیر Cuphead ،League of Legends و Minecraft: Java Edition روی مک قابل تجربه هستند، اما برای بازی کردن سایر آثار ممکن است به مشکل بخورید.

راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ: پردازنده

همان‌طور که می‌دانید، پردازنده مغز اصلی لپ تاپ است. در نتیجه حالا که قصد خرید بهترین یکی از بهترین لپ تاپ های گیمینگ در سال 2022 را دارید و می‌خواهید هزینه نسبتا زیادی را صرف کنید، بهتر است به سراغ مغزی بروید که سریع‌تر می‌تواند فکر کند. در ادامه راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ می‌توانید موارد زیر را مورد بررسی قرار دهید.

 

شرکت‌های اینتل (Intel) و AMD سردمدار تولید پردازنده‌های مرکزی در دنیای تکنولوژی‌های کامپیوتری هستند و هر ساله محصولات جدیدی را راهی بازار می‌کنند. این محصولات را می‌توان در نسل‌های مختلف دسته‌بندی کرد. نسل‌های جدیدتر از تکنولوژی‌های تازه‌تری استفاده می‌کنند و سرعت و قدرت بیشتری را ارائه می‌دهند. برای مثال پردازنده Core i7 11800H (نسل 11) از Core i7 6700K (نسل 6) سرعت بیشتری دارد. پس اگر می‌خواهید محصول مناسبی تهیه کنید، بهتر است به سراغ لپ تاپ‌هایی با پردازنده‌های نسل جدید بروید. در این حالت CPU لپ تاپ شما عمر بیشتری خواهد داشت و در نتیجه نیازی نیست پس از حدود 2 سال به دنبال تغییر دستگاه‌تان بروید.

Clock Speed

یکی از مهم‌ترین فاکتورها در انتخاب پردازنده مناسب در زمان خرید لپ تاپ، دقت به Clock Speed یا سرعت اجرای پردازنده است. ما در این مقاله راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ نمی‌خواهیم بیش از حد وارد جزئیات شویم و به همین دلیل در هر مورد یک تعریف مختصر را ارائه می‌دهیم. Clock Speed در یک پردازنده، سرعت اجرای چند دستور به صورت همزمان است. معیار این ویژگی نیز گیگاهرتز (GHz) در نظر گرفته می‌شود. در واقع یک CPU با سرعت اجرای پردازنده‌ی 3.5 گیگاهرتز، می‌توانید 3.2 میلیارد سیکل در ثانیه را اجرا کند.

با وجود تمام این‌ها، ورود پردازنده‌های جدید ورق را برگردانده است. CPUهای جدید طراحی و معماری متفاوتی دارند و در نتیجه ممکن است در برخی موارد یک پردازنده قدیمی با Clock Speed بالا در مقابل یک پردازنده جدید با Clock Speed پایین حرفی برای گفتن نداشته باشد. در نتیجه بهتر است پردازنده‌ها را از نظر سرعت اجرا با نمونه‌های هم نسل خود قیاس کنید. فراموش نکنید که این معیار در بازی‌های ویدیویی نیز موثر است و هرچه Clock Speed در لپ تاپ بهتر باشد، بازی‌ها بهتر اجرا می‌شوند.

تعداد هسته‌ها

تعداد هسته‌ها نیز به اندازه Clock Speed در پردازنده‌ها حائز اهمیت هستند. هسته‌ها در واقع واحد‌های مجزایی هستند که به پردازنده برای سریع‌تر انجام دادن چندین کار همزمان، کمک می‌کنند. این امر زمانی تحقق پیدا می‌کند که یک کار سنگین به رشته‌های (Thread) گوناگون سپرده شود و هر رشته مجزا به هسته‌های مختلف مرتبط می‌شوند.

هرچه کارهای سنگین‌تری انجام دهید، به هسته‌های بیشتری نیاز پیدا خواهید کرد تا بتوانید سرعت دلخواه را تجربه کنید. این روزها می‌توانید انواع لپ تاپ‌ها را با دو هسته پیدا کنید که البته برای گیم مناسب نیستند. بهترین لپ تاپ های گیمینگ در سال 2022 حداقل 6 تا 8 هسته دارند و این موارد برای تجربه بازی‌ها مناسب هستند. از نظر تعداد رشته‌ها نیز باید به سراغ گزینه‌هایی با حداقل 6 تا 8 رشته بروید تا عملکرد بهتری را ببینید.

 

علاوه بر این، باید بدانید که به لطف تکنولوژی Hyper-Threading از شرکت انویدیا، کارها سریع‌تر نیز پیش می‌روند. تکنولوژی Hyper-Threading به لپ تاپ اجازه می‌دهد که چندین رشته را به یک هسته مشخص تخصیص دهند و در این حالت تمامی هسته‌ها با هم کار می کنند تا بتوانند تجربه فوق‌العاده‌ای از بازی‌های ویدیویی را به مخاطب ارائه دهند. اکثر بازی‌های روز از فناوری Hyper-Threading استفاده می‌کنند تا عملکرد بهتری را به نمایش بگذارند.

 

 

کارت گرافیک لپ تاپ گیمینگ چه خصوصیاتی باید باشد؟

پیش‌تر گفتیم که CPU وظیفه رسیدگی به وظایف متنوعی را در لپ تاپ برعهده دارد. حال باید اشاره کنیم که کارت گرافیک نیز در اجرای بازی‌ها و ارائه تصاویر گرافیکی فرآیند فشرده مشابهی را انجام می‌دهد. کارت گرافیک برای گیمرها یکی از مهم‌ترین بخش‌ها به حساب می‌آید؛ چرا که موجب ارائه نرخ فریم بهتر و ارائه تجربه مناسب‌تر از بازی‌های ویدیویی می‌شود. گرافیک‌های لپ تاپ‌ها در دو مدل مختلف یافت می‌شوند که در ادامه به معرفی‌شان می‌پردازیم.

گرافیک‌های یکپارچه (Integrated)

یک GPU یکپارچه به کارت گرافیکی گفته می‌شود که با CPU فضا و حافظه مشترکی دارد. یکپارچه در این جا به معنای این است که هر دوی آن‌ها روی یک چیپ مستقر شده‌اند. بنابراین یک CPU با گرافیک یکپارچه می‌توانید وظایف مربوط به هم CPU و هم GPU را پردازش کند.

به خاطر حافظه اشتراکی و دیگر ویژگی‌ها، گرافیک‌های یکپارچه از گرافیک‌های اختصاصی و مجزا در عمل ضعیف‌تر هستند. اگر صرفا می‌خواهید بازی‌هایی را تجربه کنید که به گرافیک بالایی نیاز ندارند یا قصد دارید فقط ویدیوهای یوتیوب و نتفلیکس را ببینید، به سراغ این لپ تاپ‌ها بروید. اما در غیر این صورت باید لپ تاپ‌هایی با گرافیک اختصاصی را انتخاب کنید.

گرافیک‌های اختصاصی و مجزا

 

GPUهای اختصاصی به کارت گرافیک‌های گفته می‌شود که به صورت کاملا مجزا از CPU نصب می‌شود. این موارد کاملا مستقل عمل می‌کنند و به هیچ عنوان حافظه اختصاصی‌شان که VRAM نامید می‌شود را با پردازنده مرکزی به اشتراک نمی‌گذارند. بنابراین اگر به کارت گرافیکی مثل RTX 2070 با حافظه 8 گیگابایتی برخوردید، این مقدار VRAM فقط برای بازی‌ها و ارائه ویدیوهای مختلف در نظر گرفته شده است.

از آن جایی که کارت گرافیم‌های مجزا هیچ منبعی را با CPUها به اشتراک نمی‌گذارند، انتخاب مناسبی برای تجربه بازی‌های ویدیویی سنگین و جدید هستند که کیفیت بالایی دارند و نرخ فریم خوبی را ارائه می‌دهند. علاوه بر این، به افرادی که در زمینه تدوین فیلم و ویدیو نیز فعالیت می‌کنند پیشنهاد می‌کنیم که به دنبال بهترین لپ تاپ های گیمینگ در سال 2022 با کارت گرافیک‌های اختصاصی بروند.

در واقع VRAM است که در اجرای بهتر بازی‌ها تاثیر زیادی می‌گذارد و به گیمرها امکان تجربه آثار مختلف روی رزولوشن بالاتر را ارائه می‌دهند. در شرایط معمول داشتن 4 گیگابایت حافظه گرافیکی کافی است. با داشتن این مقدار حافظه گرافیکی به راحتی می‌توانید بازی‌های 1080p را تجربه کنید. اما اگر به فکر بازی کردن در حالت‌های UHD یا QHD هستید، باید به سراغ لپ تاپ‌هایی با گرافیکی دارای 8 گیگابایت VRAM بروید.

انویدیا یا AMD

 

همان‌طور که در مبحث مربوط به پردازنده‌ها اشاره کردیم، در این بخش نیز شرایط مشابهی حاکم است. انویدیا و AMD هر دو در این سال‌ها پا به پای هم پیش رفته‌اند و هر کدام نقاط ضعف و قوت خاصی دارند. کارت گرافیک Radeon RX 6700XT توانسته رقیبی برای NVIDIA 3070 باشد و غولی مثل RTX 3080 نیز رقابت نزدیکی با RX 6900XT دارد.

در راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ پیشنهاد ما به گیمرها این است که به جای تعصبی بودن روی برندی خاص یا توجه به نام‌ها، به سراغ مقایسه بنچمارک کارت گرافیک‌های مورد نظر بروند و با این روش محصول مورد علاقه‌شان را انتخاب کنند. مقایسه بنچمارک کارت گرافیک‌ها را در سایت‌های مختلف می‌توانید پیدا کنید و حتی برای قیاس تصویری آن‌ها در یوتیوب می‌توانید ویدیوی‌های گوناگونی بیابید. گاهی کاربران در زمان بررسی کارت گرافیک‌های مختلف به اصطلاحاتی نظیر DLSS ،Max-Q یا GTX/RTX برمی‌خورد که در ادامه آن‌ها را برای‌تان توضیح می‌دهیم.

DLSS

این عبارت که مخفف Deep Learning Super Sampling است، یکی از تکنولوژی‌های قابل توجه انویدیا به حساب می‌آيد. DLSS در واقع با هدف افزایش نرخ فریم و بهتر کردن کیفیت بازی‌های ویدیویی طراحی شده است. ایده اصلی این تکنولوژی این است که کاری کند بازی‌ها به شکلی به نظر آیند که گویی در رزولوشنی بالاتر اجرا شده‌اند.

FidelityFX Super Resolution

 

FidelityFX Super Resolution (یا به طور اختصاری FSR) جواب شرکت AMD به تکنولوژی DLSS انویدیا است. این فناوری جدید می‌توانند نتیجه مشابهی را به ارمغان بیاورد، با این تفاوت که قابلیت پشتیبانی روی GPUهای قدیمی را نیز دارد. اگر چه DLSS از هوش مصنوعی استفاده می‌کند، اما AMD از الگوریتم‌های افزایش مقیاس فضایی پیشرفته برای افزایش رزولوشن کمک می‌گیرد.

همچنین باید بدانید که DLSS محدود به کارت‌ گرافیک‌های NVIDIA RTX است، اما FSR متن‌باز (Open-source) بوده واز GPUهای RX سری 6000، 5000 و 500 پشتیبانی می‌کند. علاوه بر این، FSR روی کارت گرافیک‌های انویدیا نیز کار می‌کند که از جمله آن‌ها می‌توان به سری GTX 10 اشاره کرد که قابلیت پشتیبانی از DLSS را ندارند.

NVIDIA Max-Q

زمانی که به دنبال بهترین لپ تاپ های گیمینگ در سال 2022 می‌گردید، گاهی به محصولاتی برخورد می‌کنید که دارای کارت گرافیکی مثل NVIDIA® GeForce RTX™ 2060 6GB GDDR6 با Max-Q هستند. اما Max-Q به چه معنا است؟ در واقع Max-Q به معنای کاهش اندازه محصولات محبوب انویدیا نظیر سری RTX 20 و 30 است. برای مثال کارت گرافیک RTX 2060 Max-Q عمکردی مشابه به نسخه معمولی دارد، اما اندازه‌اش کوچک‌تر است و برق کمتری مصرف می‌کند. Max-Q نیز مانند DLSS در انحصار محصولات انویدیا قرار دارد.

GTX در برابر RTX

 

کارت گرافیک‌های GTX 1060 ،1070 و 1080ti برای مدت زیادی سر دم داران شرکت انویدیا بودند که تحت نام Giga Texel Shader eXtreme یا GTX شناخته می‌شدند. Ray Tracing Texel eXtreme یا RTX تکنولوژی جدیدی است که اولین بار در سری 20 (مثل 2060 و 2080) به کار رفت. نسل دوم معماری RTX انویدیا نیز در سری جدید یعنی 30 (نظیر 3060 و 3080) به کار رفته است. این محصولات Clock Speed بهتری دارند، VRAM آن‌ها بیشتر است و عملکرد گرافیکی فوق‌العاده‌ای ارائه می‌دهند. یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های این کارت گرافیک‌ها پشتیبانی از تکنولوژی رهگیری پرتو (Ray Tracing) است.

این تکنولوژی که اولین بار در سری 20 به کار رفت، در سری 30 نیز وجود دارد. ری تریسینگ در واقع رفتار فیزیکی نور را به شکلی نزدیک به آن چه در آثار سینمایی می‌بینیم، در بازی‌های ویدیویی شبیه‌سازی می‌کند. در نتیجه نور و بازتاب‌ها زنده‌تر به نظر می‌رسند و جذاب‌تر هستند. از همین رو اگر در بازی‌ها، در حال تجربه یک روز بارانی باشید، می‌توانید در سطح آب بازتاب نور و اجزا محیط را به بهترین شکل ممکن مشاهده کنید. اگر بازی Cyberpunk 2077 را تجربه کرده باشید، به این موضوع بهتر پی خواهید برد.

RTX 2070 یا RTX 2070 Super

ممکن است گاهی با کارت گرافیک‌هایی مواجه شوید که نام آن‌ها مشابه است، اما یکی از آن‌ها پسوند Super دارد. نسخه‌های Super در واقع همان کارت گرافیک‌ها هستند که عملکردشان بهبود یافته است. برای مثال RTX 2070 Super نسخه ارتقا یافته‌ی RTX 2070 است. نسخه سوپر Clock Speed بهتری دارد که عملکرد بازی‌ها را بهبود می‌بخشد.

3080 در برابر 3080ti

درست مانند نسخه Super، سری ti نیز عملکر بهتری از نسخه اصلی دارند. در واقع کارت گرافیک RTX 3080ti نسبت به نسخه استاندارد سرعت بالاتری ارائه می‌دهد. در نتیجه در مقاله راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ باید اشاره کنیم که بهتر است به دنبال محصولاتی با کارت گرافیک ti باشید.

راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ: Random Access Memory یا RAM

رم که تحت عنوان حافظه کوتاه مدت کامپیوتر نیز شناخته می‌شود، وظیفه انجام چندین پروسه مثل بازی کردن و اجرای برنامه‌های مختلف در کامپیوتر را برعهده دارد و با پردازنده مرکزی باید همکاری کند. قابل ذکر است که رم با هارد که فایل بازی‌ها را به صورت طولانی مدت روی خود ذخیره می‌کند کاملا متفاوت است.

 

همه برنامه‌ها از رم استفاده می‌کنند. به همین دلیل هم می‌توانید لپ تاپ‌های مختلفی را با حافظه‌های متنوع مثل 4 گیگابایت، 8 گیگابایت، 16 گیگابایت، 32 گیگابایت و غیره پیدا کنید. هر چه رم بیشتر باشد، برنامه‌ها یا بازی‌های بیشتری می‌توانند به صورت همزمان پردازش شوند.

چه مقدار رم مناسب است؟

در سال‌های گذشته داشتن 4 گیگابایت رم نیز کار راه انداز بود و می‌توانست خوب تلقی شود. هرچند در سال‌های اخیر صنعت بازی‌های ویدیویی پیشرفت قابل توجهی را تجربه کرده و در نتیجه بازی‌های جدید به مقدار رم بیشتری برای ارائه کیفیت مورد نظرشان نیاز دارند. در حال حاضر نباید لپ تاپی با مقدار رم کمتر از 8 گیگابایت تهیه کنید.

داشتن 8 گیگابایت رم، جزو حداقل سیستم مورد نیاز برای اجرای بسیاری از بازی‌ها است و با داشتن این مقدار حافظه، می‌توانید آثار مختلف را روی حداقل تنظیمات تجربه کنید، اما اگر می‌خواهید از بازی‌های بیشترین لذت را ببرید، باید به فکر لپ تاپی با رم بیشتر باشید. با تهیه محصولی با رم 8 گیگابایت، باید انتظار تجربه لگ در بازی‌ها را داشته باشید. از آن جایی که بازی‌های 2021 و 2022 به منابع خیلی بیشتری نیاز دارد، حتی 8 گیگابایت رم نیز برای‌تان کافی نخواهد بود. پس اگر هم قصد تهیه لپ تاپی با رم 8 گیگابایت دارید، بهتر است پس از تهیه اقدام به ارتقا حافظه آن کنید. با این حال باید ذکر کنیم که داشتن رم 8 گیگابایت برای تجربه بازی‌های سبک و استفاده‌ی کاربران غیر حرفه‌ای مناسب است.

بازی‌های سنگین‌تر به منابع بیشتری نیاز دارند. داشتن 16 گیگابایت رم نمی‌تواند به شما بهترین تجربه ممکن را ارائه دهد، اما حداقل اجازه می‌دهد بدون آزار و اذیت بازی کنید. داشتن این مقدار رم به شما اجازه انجام کارهای سنگین را می‌دهد؛ در نتیجه می‌توانید همزمان با اجرای بازی و باز بودن صفحه دیسکورد، چندین پنجره از مرورگر کروم را نیز باز کنید. در نتیجه 16 گیگابایت رم برای گیمرهایی که می‌خواهند بدون اذیت شدن بازی کنند و همزمان برنامه‌های دیگر را در حالت اجرا داشته باشند، مناسب است.

شاید با خود تصور کنید که هر چه مقدار رم بیشتر باشد، قطعا تجربه بهتری از بازی‌ها خواهید داشت؛ اما این تصور نادرست است. بسیاری از بازی‌های روز هم به بیش از 16 گیگابایت رم نیاز ندارند. با این حال داشتن 32 گیگابایت رم دست شما را کاملا باز می‌گذارد. در نتیجه می‌توانید با این مقدار حافظه، همزمان با بازی کردن، فایل‌های ویدیویی‌تان را رندر کنید. اما اگر کاربر حرفه‌ای هستید و در زمینه تدوین، کارهای سه بعدی و انیمیشن‌سازی فعالیت دارید، داشتن 32 گیگابایت رم برای‌تان مفید خواهد بود. در غیر این صورت این هزینه برای آن درست نیست. بهتر است محصولی با 16 گیگابایت رم تهیه کنید و بعدها در صورت نیاز آن را به 32 گیگابایت ارتقا دهید.

فضای ذخیره‌ سازی

 

در زمان انتخاب بهترین لپ تاپ های گیمینگ در سال 2022 احتمالا در بخش فضای ذخیره‌سازی به یکی از موارد SSD، HDD یا SSHD یا ترکیبی از آن‌ها برمی‌خورید.

HDD یا Hard Disk Drive

داشتن HDD مزایای زیادی دارد که یکی از آن‌ها ارائه حافظه بسیار زیاد (حتی 14 ترابایت) است. این محصولات نسبت به SSDها قیمت خیلی کمی دارند، اما سرعت‌شان نیز پایین‌تر است. علاوه بر این، HDDها نسبت به SSDها چرخه عمر کوتاه‌تری دارند.

SSD یا Solid State Drive

SSDها روش تازه‌ای برای ذخیره اطلاعات هستند. با این حال ارائه سرعت بالاتر هزینه به شدت زیادتری را نیز در پی داشته است. SSDها مزایای زیادی نسبت به HDDها دارند.

اولین و مهم‌ترین تفاوت آن‌ها در سرعت‌شان است. یک HDD استاندارد با سرعت 180MB / 180MB بر ثانیه خواندن و نوشتن را انجام می‌دهد؛ در حالی که یک SSD با اندازه و حجم یکسان می‌تواند این کارها را با سرعت 550MB / 550MB بر ثانیه انجام دهد. این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است. SSDها از نظر دوام و ماندگاری نیز بهتر هستند، زیرا قطعات متحرک کمتری دارند.

SSHD یا Solid State Hybrid Drive

یک SSHD ترکیبی از HDD و SSD است. در واقع SSHDها ساخته شدند تا بتوانند سرعت بالایی را در کنار حجم‌های بیشتر ارائه دهند.

 

بهترین برند هارد اکسترنال چیست؟

 

صفحه نمایش لپ تاپ گیمینگ چطور باید باشد؟

صفحه نمایش از دیگر بخش‌های مهم یک لپ تاپ مخصوص بازی است که ما در راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ به آن اشاره می‌کنیم.

رزولوشن نمایشگر

رزولوشن صفحه نمایش یکی از فاکتورهایی است که مستقیما روی تجربه‌تان از بازی‌های ویدیویی اثر می‌گذارد. معمولا اکثر بازی‌ها روی رزولوشن 1920×1080 (یا Full HD/1080p)، رزولوشن 2560×1440 (یا 2K/1440p) یا رزولوشن 3840×2160 (یا 4K UHD) اجرا می‌شوند. رزولوشن نماشگر به طور مستقیم روی کیفیت بصری بازی‌ها و نحوه اجرای‌شان روی لپ تاپ تاثیرگذار است.

 

اکثر موارد در لیست بهترین لپ تاپ های گیمینگ در سال 2022 با نمایشگرهای Full HD عرضه می‌شوند. البته اگر از نظر بودجه محدودیت خاصی ندارید و می‌خواهید تجربه بهتری از بازی کردن داشته باشید، باید به سراغ صفحه نمایش‌های 4K بروید.

نرخ به روزرسانی

این مورد یکی از فاکتورهایی است که در مشخصات لپ تاپ به شکل واضح ذکر می‌شود. اگر بخواهیم به زبان ساده توضیح دهیم، نرخ به روز رسانی تعداد دفعات به روز شدن مانیتور با تصاویر جدید در هر ثانیه است. این شاخصه را با هرتز (Hz) معین می‌کنند. نرخ به روز رسانی را می‌توان چیزی معادل زمان پاسخگویی در نظر گرفت. البته باید بدانید که بالا بودن نرخ به روز رسانی روی تجربه شما از بازی‌ها تاثیر مستقیم می‌گذارد، زیرا در این حالت تعداد فریم‌هایی که می‌توانید ببینید، دست‌خوش تغییر می‌شوند.

برای مثال یک صفحه نمایش با نرخ به روز رسانی 60 هرتز نمی‌تواند بازی‌ها را با نرخ بیش از 60 فریم بر ثانیه نمایش دهد. انتخاب معمول در بین لپ تاپ‌ها، نمایشگرهایی با نرخ به روز رسانی 144 هرتز است. با این حال اگر کارت گرافیک خوبی مد نظر دارید و می‌خواهید در آثاری نظیر CS:GO دست بالا را داشته باشید، به سراغ نمایشگرهای 320 هرتزی در بهترین لپ تاپ های گیمینگ بروید.

راهنمای خرید لپ‌تاپ گیمینگ: اندازه

شاید اولین نکته مهم برای بسیاری از گیمرها، اندازه صفحه نمایش لپ تاپ باشد. ما در ادامه راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ به برخی از ابعاد معمول این محصولات مخصوص بازی اشاره می‌کنیم.

بسیاری از افراد لپ تاپ‌های باریک را ترجیح می‌دهند و برخی شرکت‌ها نیز دست به عرضه چنین محصولاتی می‌زنند که علی‌رغم اندازه کوچک‌شان، قدرت بالایی دارند. این مدل‌ها معمولا برای کسانی مناسب است که به کرات جا به جا می‌شوند و سفرهای زیادی را در برنامه‌شان دارند. این گونه لپ تاپ‌ها می‌توانند برای بعضی از کاربران به منزله یک تبلت باشند. مدل‌های کوچک لپ تاپ‌ها معمولا نمایشگری 11 تا 12 اینچی دارند. این محصولات با وزنی بین 1.3 تا 1.5 کیلوگرم بسیار سبک به حساب می‌آیند، اما برای بازی کردن نمی‌توانند گزینه مطلوبی باشند.

لپ تاپ‌هایی با ابعاد 13 تا 15 اینچ تعادل خوبی را از جهت عملکرد و قابل حمل بودن ارائه می‌کنند. این محصولات در بازار به کرات پیدا می‌شوند. داشتن وزن نسبتا کم و مناسب بودن برای کارهای حرفه‌ای از جمله ویژگی‌های‌شان به حساب می‌آيد. به هر حال تماشای فیلم یا تجربه بازی روی صفحه 15 اینچی بیشتر از نمایشگر 11 اینچی لذت‌بخش خواهد بود. اگر طرفدار اپل هستید به سراغ MacBook Air بروید، البته نه برای بازی کردن.

 

تقریبا از هر شخصی بپرسید، لپ تاپ‌های بین 15 تا 16 اینچی را به سایر نمونه‌ها ترجیح می‌دهد. زیرا این دستگاه‌ها برای کارهای حرفه‌ای کاملا مناسب هستند. می‌توان گفت که محصولات بین 15 تا 16 اینچی نسبت به لپ تاپ‌های دیگر محبوبیت بیشتری دارند. در این دستگاه‌ها راحت‌تر می‌توانید چندین پنجره باز شده را مدیریت کنید و محتوای‌شان را ببینید. قابل ذکر است که بهترین لپ تاپ های گیمینگ در سال 2022 به سمت 16 اینچی شدن رفته‌اند.

اگر خیلی جا به جا نمی‌شود، لپ تاپ‌های گیمینگ بین 17 تا 18 اینچی می‌توانند بهترین انتخاب برای‌تان باشند. این محصولات علی‌رغم سنگین بودن، معمولا پردازنده‌های خوبی دارند و سیستم خنک کنندگی‌شان نیز عملکرد قابل قبولی را ارائه می‌دهد. با این وجود همان‌طور که گفتیم، مشخصا حمل و نقل آن‌ها ساده نیست و بیشتر برای افرادی که موقعیت مکانی ثابتی دارند پیشنهاد می‌شوند.

قیمت لپ تاپ های مناسب بازی

در این مرحله از راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ قصد داریم به سراغ تفاوت قیمتی محصولات مختلف برویم. دسته اول لپ تاپ‌های ارزان قیمت هستند که با قیمتی نزدیک به 500 دلار یافت می‌شوند، البته که نباید از آن‌ها انتظار زیادی داشته باشید. اما اگر بودجه‌تان محدود نیست، قطعا دست‌تان باز است و انتخاب‌های بیشتری خواهید داشت. در واقع هر چه قیمت بیشتری بپردازید، امکانات بیشتری دریافت خواهید کرد.

اگر بخواهید حدود 1000 دلار خرج کنید، انتخاب‌های متنوع بیشتری را می‌توانید در نظر بگیرید. لپ تاپ‌هایی در این بازه قیمتی معمولا باریک هستند و جنس‌شان آلومینیومی است. این دستگاه‌ها از کارت گرافیک و پردازنده قدرتمندی استفاده می‌کنند. در مجموع این شما هستید که باید مشخص کنید چه چیزی برای‌تان در اولویت قرار دارد. در این بازه باید انتخاب کنید که مثلا نمایشگر خوبی داشته باشید یا از داشتن قطعات داخلی خیلی خوب بهره‌مند شوید.

 

در صورتی که می‌خواهید بیش از 2000 دلار هزینه کنید، تقریبا می‌توانید هر لپ تاپ گیمینگی که می‌خواهید را بخرید. با این مبلغ حتی می‌توانید قوی‌ترین نمونه‌های بازار را تهیه کنید. البته به یاد داشته باشید که سخت‌افزار قوی، گرمای بیشتری نیز تولید می‌کنند و در نتیجه باید به داشتن سیستم خنک کنندگی خوب در آن‌ها توجه کنید. گیمرهای حرفه‌ای که دوست دارند بازی‌های ویدیویی را روی نمایشگر 17 اینچی و با قوی‌ترین کارت گرافیک‌ها تجربه کنند، نباید انتظار پیدا کردن یک محصول باریک و سبک را داشته باشند.

قابلیت‌های ارتقا در آینده

درست مانند هر چیز دیگر، خرید یکی از بهترین لپ تاپ های گیمینگ در سال 2022 نیز یک سرمایه‌گذاری به حساب می‌آید، چون قرار است برای چند سال به شما کارایی ارائه دهد. در نتیجه باید محصول خود را با دقت انتخاب کنید. نکته مهمی که وجود دارد این است که محصول مورد نظر تا چه قدر امکان ارتقا در آینده را فراهم می‌کند.

فراموش نکنید که در دنیای لپ تاپ‌ها، برخلاف پی سی، شما قابلیت تعویض CPU یا کارت گرافیک را نخواهید داشت. در واقع بسیاری از لپ تاپ‌ها جوری طراحی شده‌اند که امکان ارتقا آن‌ها وجود ندارد. اما امکان ارتقا برخی قطعات وجود دارد که در ادامه‌ به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

رم

رم‌ها به دو نوع Soldered و DIMM/SODIMM تقسیم می‌شوند. امکان ارتقا لپ تاپ‌هایی با رم Soldered وجود ندارد و در نتیجه باید از تهیه آن‌ها اجتناب کنید. اما در غیر این صورت می‌توانید یک رم اضافی روی دستگاه‌تان بگذارید و بازی‌ها را بهتر اجرا کنید.

حافظه داخلی

برای برخی از لپ تاپ‌ها این امکان در نظر گرفته می‌شود شما به میزان حافظه داخلی بیفزایید. این موضوع از این جهت اهمیت دارد که بازی‌ها روز به روز سنگین‌تر می‌شوند و فضای بیشتری را اشغال می‌کنند و این یک نکته مثبت است که شما در آینده امکان افزایش میزان حافظه داخلی را داشته باشید.

راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ: مواردی که اکثرا نادیده گرفته می‌شود

ما در مقاله راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ به موارد مهمی اشاره کردیم که دانستن‌شان برای هر خریداری لازم است. اما مواردی نیز وجود دارند که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند. ما در ادامه آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

کیبورد

کیبورد یکی از مواردی است که بسیاری از آن سرسری می‌گذرند. نوع کیبورد لپ تاپ اهمیت زیادی دارد. لپ تاپ‌های قدرتمند جدید معمولا دارای کیبوردهای مکانیکی هستند که گزینه فوق‌العاده‌ای به حساب می‌آیند. شاخصه اصلی این نوع صفحه کلیدها، صدا دادن‌شان در حین فشردن کلیدها است.

 

اگر شما از کسانی هستید که کیبوردی حد واسط گیمینگ و سنتی می‌خواهید، بهتر است به سراغ صفحه کلیدهای Chiclet-style بروید. این نوع کیبور صاف بوده و بین کلیدهای‌اش فضای زیادی وجود دارد. این کیبوردها برای کسانی که گیمر حرفه‌ای نیستند و می‌خواهند کارهای دیگرشان را نیز پیش ببرند، مناسب است. شاید وجود دکمه‌های خاص نظیر مواردی برای کنترل ویدیوها و موزیک‌ها یا کلیدهای میانبر برای‌تان اهمیت داشته باشند که باید به آن‌ها توجه کنید.

 

خرید موس گیمینگ خوب را فراموش نکنید

شاید برخی از کاربران صرفا به دنبال خرید یک محصول و بازی کردن با آن باشند. اما باید کیفیت ساخت را نیز مدنظر قرار دهید. پیشنهاد می‌کنیم به دنبال محصولات مستحکم بروید، نه لپ تاپ‌هایی که از جنس پلاستیک نامرغوب هستند. خرید یک لپ تاپ با سخت‌افزار قوی، اما کیفیت ساخت پایین در بلند مدت برای‌تان دردسرساز خواهد شد.

برای مثال لپ تاپ‌های ASUS TUF Gaming مدتی خیلی بر سر زبان‌ها افتاده بودند و علی‌رغم قیمت نسبتا پایین، امکانات خوبی را ارائه می‌دادند. به طور خاص مدل FX504GE فوق‌العاده به نظر می‌رسید. اما با این حال وقتی مدتی از عمر لپ تاپ گذشت، با باز و بسته شدن مکرر درب آن، نمایشگر دچار مشکل شد. این موضوع نشان از کیفیت ساخت نسبتا پایین این محصول داشت.

سیستم خنک کنندگی (Cooling)

یکی از مواردی که گیمرها معمولا کمتر مورد توجه قرار می‌دهند، سیستم کولینگ لپ تاپ است. پیش از خرید محصول مورد نظر به موارد زیر توجه کنید. Heatpipe وظیفه جذب گرما را برعهده دارد و این گرما را به فن‌ها منتقل می‌کند تا از دستگاه خارج شود. وجود Hearpipe کمک می‌کند دمای لپ تاپ در حین اجرای بازی کاهش پیدا کند.

 

اکثر لپ تاپ های گیمینگ دارای دو فن هستند ‌که به خنک کنندگی محصول کمک می‌کنند. به یاد داشته باشید که فن‌ها باید تعداد پره‌های کافی داشته باشند RPM آن‌ها بالا باشد تا عملکرد خوبی ارائه دهند. ناگفته نماند که برخی از مدل‌های جدیدتر سیستم خنک کننده مایع دارند و از طریق گذراندن مایع درون لوله‌های مسی اطراف پردازنده و کارت گرافیک دما را پایین نگه می‌دارند.

باتری

گرچه ما انتظار ندارید که هیچ یک از شما بخواهید بازی‌های ویدیویی را بدون اتصال لپ تاپ به برق تجربه کنید، اما باید در هر صورت محصولی با باتری خوب داشته باشید؛ چرا که قطعا نیاز دارید کارهای دیگری مانند وب‌گردی را نیز با لپ تاپ گیمینگ خود انجام دهید.

پورت‌ها

به این دقت کنید که پورت‌ها در جایگاه مناسبی قرار گرفته باشند و استفاده از آن‌ها مانع امکان استفاده همزمان از سایرین نشود. همچنین به این دقت کنید که لپ تاپ مورد نظر چند جایگاه پورت دارد و این که آیا آن‌ها برای‌تان کافی هستند یا نه. داشتن پورت USB-C نیز می‌تواند یکی از بایدهای این روزها در نظر گرفته شود. سعی کنید حد الامکان لپ تاپ‌های با Thunderbolt 3 تهیه کنید.

 

در محصولات معمول این روزها از پورت USB 3.0 برای جا به جایی فایل‌ها استفاده می‌شود. کاربران به درگاه HDMI نیز نیاز بی چون و چرا پیدا خواهند کرد. نسل جدید از USB 4.0 استفاده می‌کند که می‌توانند فایل‌های‌تان را با سرعتی بسیار بیشتر جا به جا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *